Inici / Íngrid Queralt Montserrat

Psicòloga

Psicoterapeuta

Coach

Formació universitària

  • Llicenciada en Psicologia especialitat clínica i acreditació de psicòloga sanitaria (URV)
  • Postgrau universitari en Teràpies Psicològiques Breus (UB i Hospital Clínic)
  • Màster en Direcció de recursos humans i en Consultoria a les organitzacions (UB)
  • Postgrau en Enginyeria de la Formació (UPC)
  • Psicoterapeuta formada en diferents disciplines: teràpia breu estratègica, focussing, anàlisi transaccional, constel·lacions familiars, teràpia sistèmica, counseling, dinàmiques de parella, shock i trauma, Rebirthing i respiració conscient, tècniques d’alliberació emocional.

Acreditacions professionals

  • EN L’ÀMBIT DEL COACHING: Acreditació com a Psicòleg-Coach pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. 1a Promoció 2012. Formada en diferents escoles de coaching avalades per ICF, coaching sistèmic i coaching essencial i en diverses corrents i tècniques per docents internacionals: Bert Hellinger, Svagito Liebermeister, Cris Bolivar, Joan Quintana, Peter Bourquin, Ilse Gschwend, Baldi Figueras, Robert Dilts, Helena Dragoto, Oscar Rodríguez
  • EN L’ÀMBIT DELS RRHH: Acreditada com a Experta en psicologia del treball i les Organitzacions pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
    • Tècnic Intermedi en Prevenció de Riscos Laborals.
    • Tècnic en conciliació Empresa-Persona.
  • EN L’ÀMBIT TERAPÈUTIC: Psicòloga General Sanitària per la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries de la Generalitat de Catalunya Novembre 2015. Formada en diverses tècniques terapèutiques amb els següents docents internacionals: Bert Hellinger, Svagito Liebermeister, Vedanta Suravi, Wilfried Nelles, Franz Ruppert, Daan van Kampenhout, Garimo Akerman, Peter Bourquin, Carmen Cortés, Robert Alnet
    • Facilitadora en terapia sistèmica i constel·lacions familiars formada amb Berth Hellinger i Svagito Liebermeinster.
    • Acreditada com a facilitadora internacional Osho Familly Constellation
    • Facilitadora de meditacions Osho. Formada amb Garimo Ackerman (Osho Multiversity – Puna)

Els camins recorreguts

Durant la meva carrera professional he transitat per tres o quatre camins, la major part del temps, simultàniament. A tots ells els agraeixo profundament que m’hagin portat on ara soc. El meu projecte professional: Aequilibrium.

Em vaig llicenciar en Psicologia Clínica el 1995 i tot seguit vaig realitzar un Postgrau en Teràpia Breu a la UB i Hospital Clínic. Però malgrat tot indicava ser aquella la meva vocació, alguna força més sàvia m’empenyia en una altra direcció.

El món de l’empresa i els Recursos Humans. Després d’un temps en una organització pública intentant connectar persones amb empreses, una feina en una gran empresa en l’àrea dels Recursos humans i un màster en Consultoria i Direcció de Rrhh em van professionalitzar en una nova línia on he dedicat molts anys de la meva vida. Durant aquesta etapa vaig gaudir, primer com a tècnica i després com a directiva, d’aprenentatges i experiències vitals i professionals que em van fer créixer com a persona i com a professional, gaudint de la gran oportunitat de poder treballar a cavall de les necessitats de les persones i les de les empreses.

Paral·lelament a aquest, també seguia transitant pel camí de la Formació i el desenvolupament de les persones. El que havia començat mig jugant l’any 1991 fent de mestra d’una escola pública com una excusa per pagar-me la carrera, em va atrapar. I la vida m’ha regalat mil i una oportunitats per gaudir d’aquest camí, passant de la primera experiència amb infants, a la formació professionalitzadora d’adolescents i adults, la formació de càrrecs directius fins la docència a la Universitat Rovira i Virgili iniciada el 2002 i amb qui a través de la seva Fundació encara col·laboro com a docent del màster de Recursos Humans y del Postgrau en Medació

El 2004 el coaching va entrar a la meva vida brindant-me la oportunitat de poder dissenyar per l’empresa per qui treballava, un projecte de coaching per a directives: el Trencant Límits. De la ma de dues grans coachs, la Pilar i la Cuca, vam tirar endavant el projecte durant cinc anys, i va ser l’impuls que em va portar a formar-me en diferents escoles de coaching, a aplicar aquesta disciplina al món de l’empresa, al de la universitat i de les persones, i a certificar-me com a psicòleg-coach en la primera promoció del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

El coaching sistèmic em va captivar i endinsant-me en les seves arrels, vaig conèixer la teràpia sistèmica i les constel·lacions familiars. I em vaig trobar de retorn allà on tot havia començat, al primer ramal del camí: la psicoteràpia. I vaig seguir formant-me en teràpia breu estratègica, focussing, anàlisi transaccional, hipnosi ericksoniana, tècniques d’alliberació emocional, constel·lacions familiars, teràpia sistèmica, counceling, dinàmiques de parella, shock i trauma. Però el més important ha estat, sens dubte, que més enllà dels aprenentatges formals i de les tècniques apreses he pogut gaudir de dos mestres de qui he après grans lliçons de vida: Bert Hellinger i Svagito Liebermeister.

I ara si, ara transito per aquest camí de la psicoteràpia, d’una manera tranquil·la, amb més serenitat, amb més expertesa i més humilitat, acompanyant a persones en petits instants del seu camí.

Actualment facilito tallers i processos terapèutics i de creixement personal, així com formació i coaching a persones i organitzacions.

Serveis psicologia Valls Reus Tarragona Montblanc

Acreditada com a Facilitadora Internacional en constel·lacions familiars

Col·legiada al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya